ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Van stagiaire naar werknemer

Anouk vertelt:

Hallo allemaal! Sommige van jullie zullen mij al kennen maar anderen wellicht nog niet. Daarom nog een korte introductie! Ik ben Anouk, 24 jaar oud, woonachtig in Assen. Ik heb een hond, waar ik graag mee knuffel en natuurlijk mooie wandelingen mee maak. Ik werk als zorgbegeleider bij Alétho Assen, officieel sinds januari 2021. Echter begon mijn avontuur bij Alétho, al een jaar eerder….

Ik ben als stagiaire zorgbegeleider bij Alétho Assen terecht gekomen in februari 2020. Ik volgde de opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb tien maanden lang mogen meedraaien in het team bij Alétho. Ik heb super veel geleerd en heb enorm genoten van mijn stageperiode!

Begin januari 2021 was mijn stage afgelopen. Gelukkig hoefde ik geen afscheid te nemen, er werd mij namelijk gevraagd of ik bij Alétho wilde blijven werken. Ik was erg blij met dit aanbod aangezien mijn stagejaar superfijn was bevallen. Ik moest alleen nog afstuderen voordat ik mijzelf officieel sociaal werker mocht noemen. De combinatie, werken bij Alétho en afstuderen, vond ik pittig. Ik heb een stapje terug moeten doen bij Alétho en heb mij moet focussen op mijn opleiding. In deze periode was ik één dag per week te vinden bij Alétho. Ik kon niet wachten om klaar te zijn met mijn opleiding, ik wilde super graag aan het werk!

Gelukkig kreeg ik eind juni 2021 te horen dat ik afgestudeerd ben en officieel geslaagd was. Ik heb kort hierna mijn diploma Bachelor of Social Work in ontvangst mogen nemen. Zonder een moment van rust ben ik meteen vier dagen gaan werken bij Alétho. Ik mocht alle werkzaamheden en taken overnemen van mijn collega, die in begin juli met zwangerschapsverlof ging. Het waren drukke maar leuke weken. De zomervakantie volgde hierna snel, waardoor ik rustig mijn draai als persoonlijk begeleider heb kunnen vinden. 

Ik ben super blij dat ik eindelijk het team van Alétho kan versterken en als zorgbegeleider mijn steentje kan bijdragen. Ik vind het superleuk om te werken bij Alétho, elke dag is anders en dat maakt het werk zo afwisselt. Ik kijk uit naar een mooie tijd bij Alétho!

Is Alétho iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een kennismaking te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn