ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Samenwerking met Assen Digitaal

Op 30 oktober is Alétho samen met Assen Digitaal een samenwerking project aangegaan.

Dirk Hendrike, (projectleider Assen Digitaal) kwam een aantal weken geleden binnen bij de Hippekringloop voor een computerkabel, hij werd doorgestuurd naar Alétho en raakte daar in gesprek over zijn ideeën, Alétho raakte enthousiast en wilde graag samenwerken.

Assen Digitaal is een organisatie die zich inzet voor mensen die het niet breed hebben. De organisatie wil graag een computer schenken, alles gaat tegenwoordig namelijk online en zonder computer wordt het helemaal lastig.

Aoc Terra, heeft daar gehoor aan gegeven en heeft contact gezocht met Assen Digitaal. Zij hadden 27 computer klaar staan om opgeschoond en uitgegeven te worden.

Niet veel later bleek ook RTV Drenthe  intresse te hebben in het project en besloot langs te komen om er een tv item van te maken.

(https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/165016/Assen-Digitaal-doet-bijstandsmoeder-in-huilen-uitbarsten)

Na de uitzending van RTV Drenthe, ging het opeens razend snel met de donaties van computers. Mensen kwamen spontaan langs om hun computer te brengen en de telefoon stond van de een op andere dag rood omdat iedereen wilde helpen. Het item van RTV Drenthe heeft veel teweeg gebracht en tot onze verbasing heeft het Hilversum bereikt.

Zo bleek dat Beeld en Geluid museum in hilversum 180 afgescheven pc’s klaar had staan die konden worden gebruik voor Assen Digitaal. Voor wij het wisten stond er een transpotbusje in Assen-oost helemaal vanuit Hilversum gereden om 180 computers af televeren bij Alétho.

Alétho ging meteen aan de slag met het opknappen van pc’s vele deelnemers zijn druk bezig om de pc’s een tweede leven te geven. Vele pc’s van AOC Terra zijn al opgeknapt en vergeven aan de minima. Assen Digitaal is reuzeblij met deze samenwerking en hoopt in de toekomst nog veel mensen blij te mogen maken met een eigen computer.

Wilt u zelf graag een donatie doen aan Assen digitaal? Neem dan contact op met https://www.aletho.nl/contact/

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn