ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Samen sterker

vlnr: Kelly Boskma, Theo Versteeg, Marijke Boomsma en Hanneke Versteeg

Rond lunchtijd wordt je bij Alétho Assen dagelijks de kantine in gelokt door de heerlijke geur van soep. Elke donderdag staat er zelfs een heerlijk belegd broodje voor iedereen klaar. Dit is een voorbeeld van samenwerking tussen Alétho en Beeworkz. Zonder van elkaars bestaan te weten zijn beide bedrijven begonnen in 2013. In de jaren die volgden zijn Alétho en Beeworkz steeds meer samen gaan optrekken. Hanneke van Alétho en Marijke van Beeworkz geven dezelfde woorden aan deze samenwerking: “We hebben dezelfde visie, werkwijze en we denken hetzelfde over hoe je omgaat met mensen.”

Samenwerking
Alétho werd in 2013 gestart op de begane grond van de oude bibliotheek in Assen. Tegelijkertijd startte Beeworkz in een ander pand. Toen Alétho partners zocht om het gebouw voor langere tijd te kunnen huren, kwamen Beeworkz en Alétho met elkaar in contact. Beeworkz nam de ruimte beneden over van Alétho, zodat daar de Hippe Kringloop en de houtbewerking kon starten. Alétho nam de kantoren van Beeworkz op de eerste verdieping in gebruik, een ruil waar beide partijen beter van werden. In de tijd die volgde merkten beide bedrijven dat ze complementair zijn en op dezelfde manier denken en werken.

Gedeelde visie
Hanneke: “We denken hetzelfde over onze missie, doelen en werkwijze. We kijken bij elke deelnemer: wat heeft iemand nodig? We proberen daarbij zo min mogelijk in kaders te denken. Als iemand iets anders nodig heeft dan wij kunnen bieden, dan proberen we te helpen een passende plek te vinden. Ons doel is om te helpen het beste uit iedere deelnemer te halen en te zorgen dat mensen zich kunnen ontplooien en zich verder ontwikkelen.”

Deelnemers
Dit kan betekenen dat een deelnemer van Beeworkz bij Alétho terecht komt. Marijke: “Een deelnemer van ons gaf aan dat hij interesse had in ICT, maar hij wist niet zeker of hij daar geschikt voor was. Nu is hij webdesigner bij Alétho en zit daar helemaal op zijn plek. Hij heeft bijvoorbeeld de website van Beeworkz gemaakt.” Een deelnemer van Alétho bewandelde de weg andersom. Hanneke: “Deze jongeman bleek niet geschikt om hele dagen achter zijn beeldscherm te zitten. Hij is nu deelnemer bij Beeworkz, waar hij verschillende dingen kan doen en zijn energie kwijt kan. Ook heeft zich net iemand aangemeld die werkzaamheden bij Alétho en Beeworkz gaat combineren. Mensen die voor het eerst binnenkomen kunnen ook een gezamenlijke snuffelstage doen. Er is van alles mogelijk!”

Activiteiten
De samenwerking gaat verder dan het uitwisselen van mensen. Zo zijn er spelletjesavonden en wandelochtenden met na afloop koffie in het café van de Hippe Kringloop. Ook voetballen mensen van Alétho en Beeworkz samen wekelijks in een zaal. Verder verzorgt Alétho ICT-zaken voor Beeworkz, zoals hardware, wifi, website of het ontwerpen van flyers. Een tijd lang verzorgde een deelnemer van Alétho Facebookfoto’s voor de Hippe kringloop. Op haar beurt verzorgt Beeworkz de catering en zijn er bijvoorbeeld kasten op maat gemaakt voor Alétho.

Organisatie
Ook op organisatorisch vlak wordt intensief samengewerkt. Zo werken ze samen aan het kwaliteitssysteem. Marijke: “Op die manier hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ook delen we de bedrijfsvoering via intervisie, waarbij we situaties en zaken met elkaar bespreken. Officieel zijn we ook toezichthouder van elkaar en steunen we elkaar in moeilijke situaties.  We lopen heel gemakkelijk bij elkaar binnen.”

www.beeworkz.nl
www.hippekringloop.nl
www.dewerkwereld.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn