ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Open dag Groningen zeer geslaagd! (Verslag)

Ik druk op de knop en even later gaan de liftdeuren open op vier hoog. Meteen bij binnenkomst in het begeleiderskantoor valt mijn oog op een alternatieve Pyramide van Maslow die aangeeft dat Wifi de belangrijkste basisbehoefte is. Ook het elektrisch verstelbare bureau waarbij Hans staand kan werken valt op. In de spreekkamer leggen Frank en Jos de werking uit van de 3d-printer. Het apparaat print sleutelhangers met het logo van Alétho. Op tafel staan schaakstukken die eerder al zijn geprint.

3D en Virtual Reality
In een ruimte ernaast zit een al wat oudere vrouw voor een beeldscherm. Met een VR-bril op waant ze zich in een andere wereld. Ze verkent deze wereld door om zich heen te kijken. Wij beleven dit met haar mee door mee te kijken op het beeldscherm. Verderop vertelt een deelnemer dat hij 3d-ontwerpen maakt met een programma op de computer. Hij laat mij zien wat hij al heeft gemaakt en hoe dat werkt, heel interessant en mooi om te zien.

Aan het werk
Op weg naar de grote kamer word ik staande gehouden door Hans, die net als andere medewerkers lekkere hapjes ronddeelt. De grote kamer kijkt uit over de wijk Vinkhuizen. In deze ruimte, waar normaal ook de pauzes worden gehouden zijn deelnemers aan het werk en leggen aan gasten uit wat ze bij Alétho allemaal doen, leren, en wat er allemaal mogelijk is. Deze open dag is zoals ik gewend ben bij Alétho, er hangt een vrolijke rustige sfeer en alles is goed voor elkaar.

Robowars
Het is schrikken als ik de laatste kamer inloop en ik ineens een slang op mij af zie komen. Het beest kruipt naar me toe, maakt een gek geluid en valt me aan! Gelukkig is het geen echte, het is een slang gemaakt van Lego Mindstorms. Hij wordt bestuurd door een deelnemer via een tablet. Van hetzelfde materiaal is ook nog een tweede robot gebouwd. Twee deelnemers maken met deze robots vervolgens hun eigen versie van ‘Robowars’. De strijd eindigt onbeslist. Na dit robotgeweld kijk ik even naar buiten, vanuit het raam kijk je uit over het Reitdiep, ik word rustig van dit mooie uitzicht.

Succes
Er komen veel mensen af op deze open dag. Er zijn medewerkers, deelnemers, familie en andere geïnteresseerden. Zo maak ik onder andere een praatje met een medewerker van een zorgboerderij, de buurvrouw van een medewerker, maar ook met een aspirant-deelnemer. Veel van deze mensen zijn geïnteresseerd en hebben concrete vragen. Een aantal mensen maakt een afspraak voor een intakegesprek. Ben jij ook geïnteresseerd in Alétho of de nieuwe vestiging in Groningen? Klik dan hier om een afspraak te maken voor een gesprek.

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn