ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Nieuwe stagiaire in Assen, Anouk!

Anouk is 23 jaar en woont in Assen, ze leert in Groningen aan de Hanzehogeschool.
Ze doet de opleiding Social Work en hoopt  dit schooljaar haar diploma te kunnen halen. Na deze stage bij Alétho hoeft ze alleen nog afstuderen en daarna is ze  klaar om een baan te gaan zoeken.
Wat voor baan dat zal worden staat nog helemaal open, wel is haar doel om te kijken naar een baan die veel afwisselende deelnemers heeft, want een baan met een bepaalde doelgroep zoals alleen kinderen is niks voor Anouk.

Waarom Alétho?
Ik had een stage plek nodig, en mijn school had de mogelijkheid om te kijken op een vacature bank voor stage plekken, ideaal! Hiervoor had ik al een paar stage plekken gehad, alleen de doelgroep was veel van het zelfde. Ik zag een aantal stageplekken voorbij komen wat mijn interesse wekte zoals een wijkteam, ambulante begeleiding en Alétho.
Alétho vond ik het meest interessant, het was iets met ICT waar ik zelf niks van af weet dus voor mij is het een hele andere wereld, en de doelgroep is meer gemixt. Daarnaast vind ik het super om te zien en mooi hoe iedereen aan zijn eigen doelen werkt en dat ik daarin mag ondersteunen. De doelen van de deelnemers verschillen, sommige willen graag op sociaal gebied dingen leren en anderen zijn echt toe aan werk en hebben daar ondersteuning bij nodig.

Klopte jouw verwachtingen wat jij had bij een dagbesteding?
Ik had zelf geen verwachting bij een dagbesteding, ik ging er blind in. Ik liet alles op mij afkomen. Ook omdat als je verwachtingen hebt het soms tegen kan vallen. In het begin had ik wel een gesprek met Theo en Hanneke over Alétho, over wat ik hier kon verwachten, maar dat heeft mijn eigen verwachtingen niet beïnvloed.

Als jij de mogelijkheden ziet bij Alétho zou jij dan zelf nog iets willen leren op ict gebied?
Opzich heb ik geen interesse in ICT, maar meer in de zorg om anderen te helpen en hun doelen te bereiken. Toen ik stage begon te lopen bij Alétho heb ik ook het assessment gedaan, om te kijken wat Alétho kon bieden op ICT gebied. Het was leuk en interessant, alleen het gedeelte wat in het Engels was vond ik nogal lastig. Ik ben er wel achter gekomen dat programmeren echt niks voor mij is, te ingewikkeld en alles is in het Engels haha. Als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik toch voor Photoshop, als ik mensen bezig zie en wat ze er mee kunnen,  lijkt me dat super tof om ook te kunnen.  Vooral natuur foto’s maken en bewerken, lijkt me geweldig.

Hoe was het om stage te lopen bij Alétho in de corona tijd toen je er net was?
Ik ben in februari begonnen. Ik liep zo, 5 a 6 weken stage en toen kwam de lockdown, waarin  Alétho besloot zijn deuren te sluiten en ik thuis kwam te zitten.
Het begin was lastig, ik moest echt gaan kijken wat kan ik nu gaan doen. Ik begon hier en daar wat mensen via (slack) aan te spreken om te kijken hoe het met hen ging. Op een aantal dagen nadat Alétho dicht ging kregen de begeleiders het druk met de deelnemers. Het bellen, contact onderhouden, opdrachten geven, ging online een stuk lastiger en ik mocht hen daarin  ondersteunen. Ik heb een deel van hun taken overgenomen en heb met vele deelnemers gesprekken kunnen voeren en geprobeerd zo veel mogelijk te helpen en te ondersteunen. Ik kon gemakkelijk en goed contact onderhouden met vele deelnemers, het was bizar maar ook leuk om op een andere manier te werken als normaal.

Heeft het jou beeld veranderd van een dagbesteding nu jij hier stage loopt?
Ik had toen ik binnen kwam geen verwachting, ik ben er blind ingegaan om zo maar te zeggen. Ik had geen eerste indruk ik ben gewoon begonnen en ik zie wel hoe het er bij Alétho aan toe gaat. Het fijne wat hier wel bij Alétho is, is dat er meer afwisseling is in de zorg, het ene moment doe je een spelletje en het anderen moment het je een heel serieus gesprek. Elke dag is anders, en dat maakt  Alétho ook interessant en leuk.


Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn