ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Mijn ervaringen bij Aletho.

 Ik ben Myrthe, ik ben 20 jaar en ik woon in Vinkhuizen. Ik heb twee katten, Ivy en Skai en ik woon nog thuis met mijn ouders. Ik ben enigkind. Verder hou ik van gamen, relaxen, wandelen en gezellige dingen doen zoals even een rondje rijden met mijn ouders door Groningen.

Toen ik voor het eerst bij Aletho binnenkwam kreeg ik er een fijn gevoel en vernam ik dat er een goede en ontspannen sfeer hing. Dat was erg fijn voor mij omdat ik nieuwe dingen/plaatsen soms nog best eng en spannend vindt.

De dagstructuur is uitstekend voor iemand met autisme. Er zijn regelmatig pauzes om je even tot rust te laten komen in je hoofd. En daarna weer verder te kunnen. Dit vind ik erg prettig omdat ik door mijn ADD best een korte concentratie boog heb.

De begeleiders zijn geweldig en altijd vriendelijk. Als je vragen hebt dan kan je dat gewoon kwijt en ze geven ook geduldig uitleg. Dit vind ik erg fijn.

De opdrachten bij Aletho waren erg leuk en interessant. Ik vond de ene opdracht natuurlijk wel wat leuker dan de ander. Maar er zat overal uitdaging in en dat vind ik erg leuk. Ik moet zeggen dat de opdrachten met sketchup me het meeste plezier gaven. Hier ben ik dan ook nog bijna iedere dag mee bezig. Ook ben ik sinds kort met Blender begonnen, dit is ook een erg leuk programma.

De opdracht die er dus het meeste uitsprong was sketchup. Maar ik vond gamemaker op zich ook wel leuk. Ik merkte dat ik fotoshop en HTML minder leuk vond. Maar HTML, op mijn ICT-opleiding, lag mij ook al niet echt. Fotoshop is wat ingewikkeld voor mij en ik merk dat ik dat wat onoverzichtelijk vind. Verder waren de andere opdrachten erg leuk.

Verder heb ik geen punten wat ik anders zou willen bij Aletho. Ik vind de werkplekken lekker rustig en ik vind het fijn dat ieder zijn eigen koptelefoon heeft. Ik doe ook veel met roblox studio, dus ik zou daar misschien nog wel wat extra dingen van willen leren. Als ik eenmaal klaar ben bij Aletho zou ik graag eerst een opleiding willen doen en daarna werk zoeken. Ik zou nu nog niet weten waarin ik werk zou willen zoeken omdat ik nog niet precies weet wat ik wil.

Tot slot kijk ik er naar uit om me bij Aletho verder te ontwikkelen en uiteindelijk bij iets terecht komen wat mij echt leuk lijkt.

Myrthe

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn