ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Interview met Sebastiaan

Sebastiaan is in december van het afgelopen jaar bij Alétho Groningen begonnen. Op dit moment besteedt hij vijf dagdelen hier, tot wederzijds genoegen. Hij vindt het gezellig bij ons, maar hij draagt zelf ook in niet geringe mate bij aan die gezelligheid. Hij is namelijk een groot liefhebber van bordspellen, en in het halve uur spelletjes spelen na de middagmaaltijd komt dat natuurlijk zeer van pas. Daar is hij in zijn element, en daar heeft hij al menig nieuw spel geïntroduceerd zoals King Domino. Vaak is daar zijn typerende schaterlach te horen, en aan mensen voor wie het spelletje nieuw is, legt hij helder en bondig de regels uit – zodat velen al door zijn aanstekelijk enthousiasme meegenomen werden. Wil je iets meekrijgen daarvan? Kijk dan op https://alethobordspelletjes.wordpress.com/

Interview door Reinder

Vraag: Vanwaar die liefde voor bordspellen?

Sebastiaan: Dat heb ik van huis uit. Mijn ouders zijn zo mogelijk nog fanatieker in het spelen van allerhande spellen dan ik.

Vraag: Ik begreep dat je ook actief bent in een spelletjeswinkel?

Sebastiaan: Ja, ik ben actief in de Purperen Draak aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Een avond per week ben ik daar ‘Dungeon-master’, zeg maar spelleider van het fantasy-spel Dungeons and Dragons. In die winkel wordt ook met enige regelmaat bordspellen-avonden gehouden (zie https://www.purperendraak.nl/) .

Vraag: Spelletjes zijn niet je enige hobby, hoorde ik al. Skiën, dansen…

Sebastiaan: Ja, een keer per week waag ik me aan oude hofdansen, dansen zoals ze aan de oude Europese hoven uitgeoefend werden (Zie http://www.lesgaisgalants.nl/). Deze zomer ben ik te vinden als vrijwilliger voor de Purperen Draak op Zomerfolk 2018 om bordspellen te demonstreren (https://zomerfolk.nl/nl/).

Vraag: Genoeg over hobbies – waar werk je bij Alétho aan?

Sebastiaan: Ik wil graag leren websites te maken – dus ik ben bezig met de laatste loodjes van HTML, CSS en Javascript. De laatste weken verdiep ik me vooral in WordPress – best een mooi systeem, alleen vind ik het soms lastig de blog-functionaliteit (waar het eigenlijk voor gemaakt is) eruit te halen als je een ‘gewone’ website wil. Wat ik in theorie leer probeer ik ook direct praktisch toe te passen – ik heb een website gemaakt over bordspelletjes waarbij ik ook inga op de spelletjes die we bij Alétho spelen. Die site heb ik al online gezet: https://alethobordspelletjes.wordpress.com/

Vraag: Waarom zit je bij Alétho?

Sebastiaan: Ik ben vastgelopen in mijn studie en sinds drie jaar heb ik contact met het Autisme-team. Mijn probleem zit hem in het zelf initiatief nemen – als ik niks doe, kan het ook niet mislukken… Dat is iets op een dieper niveau waar ik aan moet werken.

Vraag: Hoe zie jij je toekomst?

Sebastiaan: Toekomst? Brr… daar denk ik liever niet aan. Misschien als het zo loopt naar het REA-college, verder leren, maar ik probeer dat nu nog los te laten. Want verandering – dat is voor mij heel lastig.

 

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn