ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Interview Jelmer

Jelmer is stagiair bij Alétho sinds de eerste week van juni. Hij komt op Donderdag en vrijdag het team van Alétho versterken. Naast zijn stage steekt Jelmer ook veel tijd in zijn eigen bedrijf: https://jelmervantil.nl

Jelmer is 24 jaar en woont in Zwolle. Vanuit Zwolle werkt hij aan zijn toekomst. Naast school/stage heeft hij nog een eigen bedrijf, hij heeft in de afgelopen jaren ervaring op gedaan als media vormgever. Door de ervaring filmt hij nu bruiloften, en timmert hij hard aan de weg om dat later samen te kunnen toevoegen met zijn opleiding. Ik sprak Jelmer over zijn creativiteit, zijn bedrijf en zijn toekomst.

Waarom Alétho?
Het was midden in de corona tijd en ik zocht nog een stage voor mijn opleiding, (Social Work). Via kennissen  kwam ik uit bij Alétho. Ik achtte de kans klein dat mijn een stage werd aan geboden,  ook omdat het maar om 2 dagen ging. Boven verwachting is het gelukt en loop ik vanaf juni  tot 1 Februari stage. Wat Alétho voor al interessant maakt is dat de eigenaren Theo en Hanneke zijn Ict ervaringen en zorg ervaringen heeft samen gevoed in deze dagbesteding.

Waarom een dagbesteding op ICT gebied?
Zelf heb ik al enige ervaring op ICT gebied, ik weet hoe je een website kunt bouwen en heb een beetje ervaring in PHP. Door mijn opleiding die ik hier voor had (media en vormgeving) en mijn interesse in het filmen, heb ik ook geleerd hoe je films het beste kunt bewerken. En die ervaringen kan ik weer delen met Alétho deelnemers.
 
Wat hoop jij vooral te kunnen leren op deze stage?
Ik wil deelnemers meer begeleiden in dat ze hun grenzen durven aangeven , en eventuele doelen te kunnen bereiken. Mijn vorige  stage was ambulante zorg, ik was op woon adressen van de deelnemers waar ik gesprekken mee voerde maar daar bleef het grotendeels ook bij. Bij Alétho heb ik daar meer vrijheid in. Ik kan mensen nu echt helpen als ze moeite hebben met vragen stellen en of ze bepaalde doelen willen bereiken.

Wat maakt Alétho voor jou een leuke werkplek?
Mijn alternatief voor Alétho was een zorgboerderij,  helaas is dat het niet geworden. Bij Alétho kan ik mijn film ervaringen delen en verder aan mijn toekomst plannen werken. De sfeer bij Alétho is geweldig, de spelletjes tussen de pauzes en na werk tijd is een heerlijke afwisseling. Vooral de uitdaging maakt Alétho leuk, want hoe ga ik er voorzorgen dat een deelnemer die het lastig vind om vragen te stellen, toch zo ver  krijgen dat hij een vraag durfde stellen. Of hoe kan ik een deelnemer weer structuur geven. Ook door het verschil aan deelnemers, blijft de manier van hulp bieden afwisselend. Dat maakt Alétho zo uitdagend en voor mijn interessant.

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn