ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Heleen: “Ik zit hier helemaal op mijn plek”

Groningen
Alétho Groningen groeit snel. In een paar maanden tijd is het aantal deelnemers gegroeid naar 21. Medewerker Heleen Peschar maakt de groei van dichtbij mee. Rustig loopt ze vandaag door de verschillende ruimtes. Bij elk bureau blijft ze even staan, vraagt hoe het met de betreffende deelnemer gaat en neemt even tijd voor een gesprek. Ze heeft het erg naar haar zin als begeleider bij Alétho in Groningen: “Iedereen kan zichzelf zijn hier, dit is een heel fijne plek.”

Heleen
Ze groeit op in Friesland, heeft een Franse achternaam en woont in Groningen. Eerder woont ze een jaar in Engeland, waar ze werkt als au pair in Cheltenham. Heleen: “Dat is een mooie rijke stad, midden in een heel mooi gebied met kleine dorpjes met van die muurtjes.” Hierna studeert ze vier jaar Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Groningen. Na haar studie vertrekt ze naar Zwolle, maar na een paar maanden keert ze alweer terug naar Groningen. Dit komt niet door heimwee, maar doordat ze is aangenomen als begeleider bij Alétho.

Rust en Structuur
Eerst begint Heleen als begeleider in Assen en Groningen. De vestiging in Groningen groeit echter zo snel dat ze daar al snel een vaste werkplek heeft: “Voor veel deelnemers is het goed als er vaste medewerkers zijn, daarmee bieden we structuur en regelmaat. Structuur aanbrengen doe ik van nature al, en ik heb een heel rustig karakter. In gesprekken merk ik dat ik daarmee ook een rustgevend effect op deelnemers kan hebben.”

Werkzaamheden
Naast gesprekken met deelnemers, plannen maken en evalueren, heeft Heleen ook contact met begeleiders en externe partijen. Dit is redelijk nieuw voor haar en ze vindt dat ontzettend leuk om te doen. Er zijn nog meer nieuwe dingen. Ze heeft geen ICT-achtergrond en heeft daarom de afgelopen tijd veel cursussen gedaan: “Ik hoef niet alles tot in de finesses te weten, maar ik vind het belangrijk om te weten waar deelnemers mee bezig zijn.”

Groei
“Omdat het een nieuwe vestiging is zijn we nog aan het opstarten. Ik kan meedenken, eigen ideeën inbrengen en krijg ruimte om nieuwe dingen te doen. Het is een hele fijne plek met een goede sfeer. Dit merk je bijvoorbeeld tijdens de ontspanningsmomenten, de ‘sociale tijd’. Na de lunch en aan het einde van de werkdag darten we met een aantal mensen of spelen tafelvoetbal. Dat is echt heel gezellig. Voor de toekomst hoop ik dat Alétho nog verder doorgroeit. Ook hoop ik nog jaren hier te werken. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn