ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Frank Deel II

Hallo, Frank is back!

Ik zit sinds 15 juni eindelijk weer bij Alétho Groningen.

Alétho is voor mij de meest geschikte plek vanwege mijn kennis en ervaring met computers en gerelateerde dingen. In het verleden heb ik me meer bezig gehouden met beheer van computers, applicaties en randapparatuur. Nu ik wil ik meer de programmeerkant op.

Mijn laatste opdracht na de assessment was het leren hoe je een website kan bouwen

m.b.v. HTML5 en CSS. Nu heb ik daar een kleine aanpassing in gedaan. I.p.v. de opdrachten direct te volgen, heb ik voor mezelf om er weer in te komen gezegd: ik ga een website bouwen over mijn hobby’s met gebruik van wat ik geleerd heb.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste pagina’s gingen mij verbazingwekkend goed af: ik had gelukkig al basic templates gemaakt voor html en css en heb daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Inmiddels heb ik al veel pagina’s gemaakt met bijbehorende css-bestanden.

De bedoeling is dat naast de pagina’s ook een database gebruikt wordt om informatie uit te halen.

Met de begeleiding heb ik gesproken over het hosten van de site. Hier bij is Laragon aanbevolen als ontwikkel omgeving.

Binnen Laragon wordt gebruik gemaakt van Apache als web-agent, PHP als ondersteunende tool en MySql als database. Voor het bouwen van de site zelf wordt gebruik gemaakt van WordPress.

Ik ben begonnen met het omzetten van de html-/css- bestanden naar php-bestanden. Verder heb ik een database al gevuld met gegevens.

Aangezien het onderdeel oorspronkelijk menugestuurd is, heb ik geprobeerd om deze structuur binnen WordPress te krijgen. Dit is helaas niet gelukt, omdat de standaard menu- structuur binnen WordPress slechts 10 levels diep gaan. Om dit te omzeilen heb ik een plugin geïnstalleerd: Nested Pages.

Met Nested Pages kan je pagina’s op verschillende levels maken of plaatsen middels drag & drop. Ik ben nu zover dat de menu structuur omgezet is naar nested pages en dat ik vanuit de diepste pagina de koppeling met de database kan opzetten.

Frank, Alétho Groningen

Is Alétho iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een kennismaking te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn