ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Dungeons & Dragons bij Alétho

Sinds 16 december, hebben wij bij Alétho Assen, een Dungeons and Dragons (D&D) groep. Iedere 3e woensdag van de maand komen we samen bij Alétho om verder te gaan in ons avontuur, geleid door de spelleider. We hebben onszelf goed kunnen inlezen in hoe D&D werkt.

Zodoende konden wij op 23 december beginnen met ons eerste potje D&D, (wat ook gelijk mijn vuurdoop was). Het verliep goed, totdat we nabij het einde in een gevecht kwamen, zou dit wel goed aflopen?

Onze 2e sessie was op 20 januari. Deze verliep moeizaam, na het winnen van het eindgevecht, van de vorige sessie, gingen onze helden weer terug naar de stad die ze die kant op hadden gestuurd. Helaas kwamen we daarbij Akbas tegen, een high-level vijand die wij nog niet aankonden, daardoor heeft ook driekwart van onze party, het helaas niet gehaald. Met nieuwe helden zullen ze verder moeten, in de wereld van D&D!

Het verhaal achter onze D&D wereld is dat na een apocalyptisch evenement, een grote groep mensen naar een veilige plek is geleid door 4 helden, Akta, Fell, Perra & Oda, ookwel de ‘exodus’ genoemd. Zonder enig contact met iemand buiten die plek, wordt vermoed dat al het leven daarbuiten is geëindigd, maar is dat wel zo? Jij speelt een held 900 jaar na deze ‘exodus’, zoekend naar antwoorden.

Onze huidige party is:

Theo – DungeonMaster.

Coen – Poen. (HalfOrc Paladin).

Martin – Marvin. (HillDwarf Druid).

Michiel – Yulith. (Tiefling Bard).

Nick – Gimli-Fireforge. (HillDwarf Paladin).

Het is een leuke verandering binnen Alétho, deze D&D groep. Het is nu is het echt leren samenwerken, i.p.v. in je eentje achter de computer bezig te zijn, er is ook zeker een ‘echt teamverband’ ontstaan nu, één character is bijvoorbeeld beter in het incasseren van schade, een ander, beter in het voeren van gesprekken voor betere prijzen/beloningen.

Op deze foto draag ik een ‘Hat of festivities’. Stats: +1 to party morale.

-Nick, Assen.

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn