ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Aletho in coronatijd (2)

In de vorige nieuwsbrief schreef ik al over de noodzakelijke coronamaatregelen binnen onze vestigingen in Assen en Groningen. Ik sprak toen de hoop uit dat Aletho open kon blijven, en gelukkig is dat het geval. Hier in Groningen zijn wij inmiddels gewend geraakt aan al die beperkingen. Wij kunnen ons bijna niet meer herinneren hoe alles in zijn werk ging voor de corona epidemie begon. Ik ben van mening dat er binnen Aletho een veilige werksfeer is waardoor wij zonder risico’s aanwezig kunnen zijn. Hoe het allemaal afloopt, de tijd zal het leren. Inmiddels is men begonnen met vaccineren waardoor wij hopelijk over een aantal maanden ons normale leven weer kunnen oppakken.

Naast onze bezigheden achter de computer spelen wij, hier in Groningen,  tijdens de social time een paar nieuwe spelletjes. Het gaat via een centrale pc die in de kantine staat en via je mobiel moet je inloggen om deel te kunnen nemen. Het eerste spel heet Fibbage. Op het scherm verschijnen de meest wonderlijke vragen en het is de bedoeling om het juiste antwoord daarop te vinden. De antwoorden van alle deelnemers verschijnen op het scherm. Een belangrijk aspect van dit spel is om er voor te zorgen dat jouw antwoord door de andere deelnemers gekozen wordt zodat je punten kan scoren. Je moet dus eigenlijk de andere deelnemers voor de gek houden. Uiteindelijk kun je ook punten scoren door het juiste antwoord op de vraag te kiezen (want dat staat ook op het scherm).

Een ander leuk spel is Drawful. Het is eigenlijk het zelfde principe als bij Fibbage. Alleen krijg je voordat het spel begint een tekenopdracht. Ook hier zijn het wonderlijke opdrachten. Tijdens het spel verschijnen de tekeningen van de deelnemers op het scherm en is het de bedoeling dat je invult wat de tekening precies voorstelt. Nadien verschijnen alle antwoorden op het scherm en is het zaak om het juiste antwoord te vinden. Daarnaast kun je ook punten scoren wanneer men jouw antwoord eruit pikt.

Het zijn leuke spelletjes om te spelen en het is even een moment van ontspanning. Zo komen wij de coronatijd wel door.

Peter

Aletho Groningen

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn