ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Welkom bij Alétho Groningen!

Het idee voor een nieuwe vestiging is uit de praktijk geboren. “We krijgen van externe partijen vaak de vraag: Kunnen onze cliënten ook in Groningen terecht? Ook komt er een flink aantal deelnemers uit de provincie Groningen. Aangezien Alétho in Assen aardig vol zit hebben we de vestiging in Groningen geopend.”

 

Deelnemers

Op dit moment zijn er in Groningen tien deelnemers. Nog eens tien mensen zitten in het aanmeldingstraject. Daarnaast zijn er een flink aantal intakegesprekken, dat loopt goed! De doelgroep is heel divers. Begon Alétho ooit als dagbesteding voor mensen met autisme, nu is de doelgroep veel breder. Deelnemers zijn nu mensen met ASS, psychiatrische problematiek of mensen die op een andere manier een achterstand hebben. Dat kunnen schooluitvallers zijn of statushouders. “Zo hebben we nu een man uit Soedan met een taalachterstand, die zich hier verder kan ontwikkelen. Als wij iets kunnen doen om je verder te helpen dan ben je hier van harte welkom.”

 

Sociaal netwerk

Dit verder helpen bestaat uit meer dan het aanbieden van dagbesteding ICT. We kunnen helpen met opleiding richting betaald werk of helpen bij het verbeteren van sociale contacten. We willen ook mensen helpen om hun sociaal netwerk buiten Alétho op te bouwen of te onderhouden. Zo kunnen we bijvoorbeeld meegaan naar een intake voor de Soosjetijd van Humanitas (een vriendschapskring voor mensen met autisme). Als het nodig is gaan we de eerste avond ook met de deelnemer mee. Zo zorgen we voor een ‘zachte landing’ voor de deelnemer in lastige situaties.

 

Open Dag

Ook binnen Alétho is veel ruimte voor sociale interactie. Een dartbord en tafeltennistafel zijn een begin, een voetbaltafel is onderweg. “Zulke spelvormen helpen bij het maken van contact. De goede sfeer is daarbij de basis van het succes. Uiteindelijk willen we hier hetzelfde bereiken als in Assen.” Op vrijdag 17 maart van 15:00 – 18:00 uur is er een open dag in onze nieuwe vestiging in Groningen. U bent van harte welkom voor een praatje, hapje en drankje. Lees meer( http://www.Alétho.nl/394-2/ of www.Alétho.nl)

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn