ICT dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling

Sociaal ondernemers bundelen krachten!

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg en voor de ondersteuning van langdurig zieken, ouderen en mensen met een (arbeids)beperking. Het gaat niet alleen om het overnemen van taken en verantwoordelijkheden, maar ook om het vernieuwen van de aanpak en werkwijze. De veranderende wereld van de zorg biedt kansen om de dingen anders maar vooral beter te doen.

Daarom zochten drie sociaal ondernemers (Alétho, Beeworkz en Enter) in Assen de samenwerking op het gebied van praktijkleren, werktrajecten en werkgerichte dagbesteding. Het bundelen van hun krachten zorgt ervoor dat er meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen in verschillende branches.

Op 2 juli hebben de Asser buurtteams en het inwonersplein van de gemeente kennis kunnen maken met deze organisaties tijdens een fietstocht door Assen. Op diverse locaties hebben zij een kijkje kunnen nemen op de werkvloer en zich laten informeren over de dienstverlening. Tijdens de afsluitende lunch bij Stichting De Hofstede is er doorgepraat over de samenwerking met de beleidsmedewerkers, verwijzers en uitvoerders.

Wie zijn deze sociaal ondernemende Assenaren?

Alétho (ICT)
Alétho biedt werkgerichte dagbesteding, re-integratie trajecten en beschutte werkplekken op het gebied van ICT. Door een nuttige en leerzame dagvulling te bieden helpt Alétho de deelnemers verder in hun ontwikkeling. Alétho streeft ernaar het geestelijk welzijn van de deelnemers te bevorderen en toe te werken naar een betere startpositie voor het vinden van een baan.

Beeworkz (Detailhandel en Horeca)
Beeworkz biedt werktrajecten, sociale activeringstrajecten en werkgerichte dagbesteding aan in een reguliere winkel middenin het centrum van Assen. In deze winkel (Van Mooi Tot Maf) worden (jong)volwassenen o.a. opgeleid tot assistent verkoopmedewerker. Beeworkz heeft in deze winkel een eigen horecagelegenheid. Hier worden koffie, thee en zelfgemaakte (dagverse) taarten & cakes geserveerd.

Enter autogarage (Autotechiek)
Enter heeft een eigen dagbestedingslocatie in Assen, een Doe het zelf garage. Een aantal cliënten van Enter is werkzaam in de garage. Dit doen ze in hun eigen tempo, met begeleiding.

Participeren
Sommige mensen hebben minder makkelijk toegang tot de arbeidsmarkt. Door tal van redenen en beperkingen komen ze lastig aan een baan of lukt het ze niet een opleiding af te ronden en een startkwalificatie te halen.
Alétho, Beeworkz en Enter zetten zich gezamenlijk in om (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te laten participeren. Een nauwe samenwerking tussen scholen, buurtteams, gemeente en ondernemers zal zorgen voor innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op (lokale) thema’s als zorg, arbeidsparticipatie en wijkontwikkeling.

DSCN1800-e1405082750846
vlnr: Hanneke Versteeg (Alétho), Theo Versteeg (Alétho), Frans van der Veen (Enter), Kelly Boskma (Beeworkz) en Marijke Boomsma (Beeworkz)

www.aletho.nl
www.beeworkz.nl
www.enter-coaching.nl

Is ICT dagbesteding iets voor jou?

Meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een intake gesprek te plannen.

Aanmelden  
  • Facebook
  • LinkedIn